زوج درمانی چه کمکی می تواند بکند؟

زوج درمانی چه کمکی میتواند بکند

اگر نگران هستید زیرا شما و همسرتان با هم مشاجره کرده اید و احساس می کنید که به عنوان یک زوج به حمایت نیاز دارید، زوج درمانی می تواند کمک کند. تمرینات زوج درمانی ممکن است به هر دوی شما کمک کند تا روش های ارتباط موثر برای تقویت رابطه خود را بیاموزید. اگر تا به حال از خود پرسیده اید که “ازدواج درمانی چگونه کار می کند؟” به خواندن ادامه دهید.

 

زوج درمانی چیست؟

زوج درمانی نوعی روان درمانی است که می تواند به شما و همسرتان در بهبود روابطتان کمک کند.

برایان مولر، دکترای روانشناس در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا، می‌گوید: «زوج‌درمانی می‌تواند طیف گسترده‌ای از مسائل مربوط به رابطه، از جمله درگیری‌های مکرر، احساس قطع ارتباط، رابطه عاشقانه، مسائل مربوط به رابطه جنسی، یا مشکلات ناشی از استرس‌های بیرونی را برطرف کند.»

انواع زوج درمانی

 

انواع زوج درمانی

به گفته مولر، رویکردهای متعددی برای زوج درمانی وجود دارد که می تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. درمان عاطفی متمرکز (EFT): EFT بر بهبود وابستگی و پیوند بین شما و شریک زندگیتان تمرکز دارد. درمانگر به شما کمک می کند تا الگوهایی را که منجر به احساس قطع ارتباط می شود، درک کرده و تغییر دهید.
  2. روش گاتمن: این روش شامل پرداختن به مناطق درگیری و تجهیز شما و شریک زندگیتان به مهارت های حل مسئله است. هدف آن بهبود کیفیت دوستی و سطح صمیمیت بین شما و شریک زندگیتان است.
  3. رویکرد الن واچتل: این یک رویکرد مبتنی بر قدرت است که شامل تمرکز بر جنبه های مثبت رابطه است.
  4. زوج درمانی روان پویا: درمان روان پویایی امیدها و ترس های اساسی را که به شما و همسرتان انگیزه می دهد را بررسی می کند تا به شما در درک بهتر یکدیگر کمک کند.
  5. رفتار درمانی: این شکل از درمان شامل شکل دادن به رفتار با تقویت رفتارهای مثبتی است که ثبات و رضایت را افزایش می دهد.
  6. درمان شناختی رفتاری (CBT): این شکل از درمان شامل شناسایی و تغییر الگوهای فکری است که بر رفتار تأثیر منفی می گذارد.

 

بر اساس خلاصه‌ای در سال 2014، زوج‌درمانی می‌تواند به رضایت از رابطه، ارتباط، بخشش، حل مسئله و رفع نیازها و احساسات کمک کند. در ادامه بیشتر به مزایای زوج درمانی میپردازیم.

کمکی که زوج درمانی میکند

زوج درمانی چه کمکی می تواند بکند؟

زوج درمانی می تواند به شما و همسرتان این فرصت را بدهد که در مورد مسائل مربوط به چندین جنبه از رابطه خود بحث و حل و فصل کنید که می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • نقش‌ها در رابطه: زوج‌درمانی می‌تواند به شما کمک کند نقش‌هایی را که شما و همسرتان در رابطه بازی می‌کنید بررسی کنید و پویایی‌های ناسالم را شناسایی کنید.
  • باورها و ارزش ها: زوج درمانی کمک میکند تا در رابطه با باورها و ارزش ها زوجین با یکدیگر صحبت کنند.
  • امور مالی: امور مالی می تواند منبع اصلی درگیری در روابط باشد.
  • زمان صرف شده با هم: می‌توانید درباره فعالیت‌هایی که از انجام آن‌ها با هم لذت می‌برید و چگونگی لذت‌بخش‌تر کردن زمان با هم صحبت کنید.
  • کودکان: اگر در مورد اینکه آیا می‌خواهید بچه‌دار شوید یا نه یا چگونه آنها را بزرگ کنید، همدل نیستید، زوج‌درمانی می‌تواند به شما در بیان این نگرانی‌ها کمک کند.
  • روابط خانوادگی: زوج درمانی می تواند کمک کند تا مشکلات ناشی از درگیری با سایر اعضای خانواده را حل کنید.
  • رابطه جنسی و صمیمیت: اگر شما و شریک زندگیتان مسائل مربوط به رابطه جنسی و صمیمیت یا خیانت را دارید، این درمان کمک کننده است.
  • مسائل مربوط به سلامتی: این درمان می تواند به شما کمک کند تا با استرسی که به رابطه شما وارد می کند مقابله کنید.
  • عوامل استرس‌زای بیرونی: این درمان میتواند کمک کند تا با درگیری‌های ناشی از عوامل خارجی، مانند کار، مقابله کنید.

 

در ادامه به برخی از پرسش ها میپردازیم که اغلب مردم سوال میپرسند.

آیا زوج ها می توانند با هم در جلسات شرکت کنند؟

جلسات زوج ها اغلب با هم برگزار می شود. در برخی موارد، درمانگر شما ممکن است قبل یا بعد از جلسات با شما ملاقات کند تا در مورد احساساتی که احساس می‌کنید نمی‌توانید در مقابل شریک زندگی خود بگویید، صحبت کند. از طریق این روش ها، درمانگر شما ممکن است رابطه شما را مشاهده کند و بینشی در مورد نقاط قوت و ضعف شما ارائه دهد. آنها همچنین ممکن است به عنوان یک میانجی بی‌طرف عمل کنند و به شما و شریک زندگی‌تان توصیه هایی کنند.

اگر همسرم از مراجعه به مشاوره زوجین امتناع کرد، چه کاری باید انجام دهم؟

اگر شریک زندگی شما از انجام مشاوره امتناع می ورزد، ممکن است درمان فردی را در نظر بگیرید تا با یک مشاور در مورد احساس خود در رابطه خود صحبت کنید. مشاوره فردی ممکن است فقط بر نیازهای شما متمرکز باشد، بنابراین ممکن است در مورد اینکه چگونه این رابطه به شما آسیب می‌زند یا به شما سود می‌رساند، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

آیا شرکا باید به همان درمانگر فردی مراجعه کنند؟

فرض کنید شریک زندگی شما برای شرکت در زوج درمانی احساس راحتی نمی کند اما مایل است درمان را به تنهایی امتحان کند. در این صورت، ممکن است بتوانید به صورت جداگانه به همان درمانگر مراجعه کنید. با این حال، این امکان نیز وجود دارد که به درمانگرهای جداگانه مراجعه کنید تا روی احساسات شما کار کنند. این بستگی به خواسته شما و شریک زندگی شما دارد.

 

آیا باید به همسرم بگویم که در درمان در مورد چه چیزی صحبت می کنم؟

شما می توانید انتخاب کنید که با همسر خود در مورد آنچه در درمان صحبت می کنید، صحبت کنید. انجام این کار ممکن است به آنها کمک کند تا بفهمند در چه زمینه هایی از زندگی یا رابطه، شما دارید کار می کنید. با این حال، در صورت تمایل می توانید جزئیات جلسات درمانی خود را نیز برای خود نگه دارید.

 

 

کلام آخر

در زوج درمانی، مانند درمان انفرادی، رابطه بین درمانگر و مشتری حیاتی است، بنابراین یافتن زوج درمانگری که رویکردش راحت باشد، مهم است. قبل از انتخاب یک مورد برای کار، عاقلانه است که یک مصاحبه مشاوره با یک یا چند درمانگر در نظر بگیرید. در سایت رزیک میتوانید کلینیک های مربوط به زوج درمانی را بیابید.

 

منابع

very well mind

better help

1 دیدگاه

  • من و زنم همه ش جروبحث داریم.آخر همه شون هم من معذرت خواهی میکنم که قضیه کش پیدا نکنه.هفته پیش دعوامون شد و چون حق با من بود و از معذرت خواهی الکی خسته شدم دیگه این کارو نکردم.اونم قهر کرد و رفت.باید چکار کنم؟لطفا جواب بدید چون خیلی دوستش دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *