6 روش برای درمان دروغگویی

6 روش برای درمان دروغگویی

آیا درمانی برای دروغگویی وجود دارد؟ درمان می تواند چالش برانگیز باشد زیرا اغلب با سایر مسائل مربوط به سلامت روان در هم تنیده است، فرد اغلب انگیزه ای برای تغییر ندارد و ممکن است دروغ ها به بخشی عمیق از هویت آنها تبدیل شده باشد. با این حال متخصصان سلامت روان می توانند گزینه های درمانی مختلفی را ارائه دهند که از نظر تجربی پشتیبانی می شوند.

چرا دروغ می‌گوییم

چرا دروغ می گوییم؟

همه ما هر از گاهی دروغ می گوییم، تقریبا میشه گفت، به طور متوسط ​​11 بار در هفته. ما دروغ را اینجا یا آنجا می پاشیم تا تأثیر دردناک حقیقت خشن را کم کنیم، از صدمه زدن به کسی جلوگیری کنیم یا تصویر مطلوب تری از خودمان ترسیم کنیم. با این حال، حتی این دروغ‌های سفید به ظاهر بی‌ضرر هم مسیری لغزنده است که می‌تواند روابط را از بین ببرد و به مرور زمان عزت نفس را کاهش دهد. خوشبختانه راه‌های زیادی وجود دارد که یاد بگیرید چگونه از دروغ گفتن دست بردارید و حقیقت را بپذیرید.

 

تعریف دروغگویی پاتولوژیک یا بیمارگونه

دروغ گویی پاتولوژیک (بیمارگونه)، یک پدیده روانی کاملاً پیچیده است. کسی را توصیف می کند که به طور مکرر و تکانشی بدون انگیزه یا منفعت روشن دروغ می گوید. وقتی آن را با دروغ های معمولی مقایسه می کنیم، دروغ های اجباری اغلب غیر ضروری و بدون هدف آشکار هستند. دروغگو حتی ممکن است آگاه باشد که آنچه می گویند غیرقابل قبول یا حتی به راحتی قابل رد است، اما همچنان به دروغ گفتن ادامه می دهد.

به خاطر داشته باشید که دروغگویی پاتولوژیک یک تشخیص نیست، بلکه به طور بالقوه نشانه ای از سایر شرایط روانی است. به عنوان مثال، می تواند با اختلالات شخصیت، مانند اختلال شخصیت مرزی، اختلال شخصیت خودشیفته یا حتی اختلال شخصیت ضد اجتماعی مرتبط باشد.

تعریف دروغگویی پاتولوژیک یا بیمارگونه

چگونه از دروغ گفتن خودداری کنیم؟

عادت به دروغ گفتن می تواند بسیار وسوسه انگیز باشد. از این گذشته، ممکن است راهی مناسب برای فرار از موقعیت های ناراحت کننده یا اجتناب از دیده شدن به نظر برسد. با این حال، اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید دست از دروغ‌گویی بردارید و به توجیه دروغ‌های خود ادامه می دهید، به احتمال زیاد با مسئله‌ای بسیار مهم‌تر از لغزش یک نیمه حقیقت در اینجا یا آنجا دست و پنجه نرم می‌کنید.

اولین قدم برای فهمیدن اینکه چگونه از دروغگوی اجباری خودداری کنید این است که بپذیرید که مشکل دارید و نگاهی دقیق تر به چرخه اعتیادآور رفتار دروغگویی خود بیندازید. دروغ گفتن در درازمدت در حالی که تسکین موقت و افزایش عاطفی را فراهم می کند، تنها می تواند به عزت نفس شما آسیب برساند، اعتمادی که با دیگران ایجاد کرده اید را از بین ببرد و شادی شما را کاهش دهد.

برای درمان دروغگویی و جلوگیری از تبدیل به عادت شدن، این سوالات را از خود بپرسید:

  • چه زمانی به احتمال زیاد دروغ می گویم؟
  • آیا موقعیت‌ها، مکان‌ها یا افرادی خاص وجود دارند که احساس می‌کنم نمی‌توانم صادق باشم؟
  • چه چیزی میل من به دروغ گفتن را تحریک می کند؟
  • آیا این احساسات من است یا افکار خاص؟

اشاره کردن به چیزی که شما را وادار به دروغ گفتن می کند، نقطه شروعی برای ترک این عادت دروغگویی است. دفعه بعد که در یک زمینه مشابه قرار گرفتید، می توانید با دقت به آن نزدیک شوید و به انتخاب های خود توجه کنید و از رفتار دروغ گویی جلوگیری کنید.

 

چگونه می توانیم تشخیص دهیم که انگیزه ما از دروغ، توجیه پذیر است؟

اگر می خواهید یاد بگیرید که چگونه از دروغگویی خودداری کنید، ضروری است که مدتی را صرف تفکر در مورد انگیزه های پشت عادت خود کنید. از این گذشته، گفتن دروغ هایی که قرار است از احساسات دیگران محافظت کند، با دروغ هایی که شامل گمراه کردن عمدی، بی احترامی و سوء استفاده از دیگران برای منافع خودخواهانه شماست، قابل مقایسه نیست. در حالی که اولی ممکن است به ما به عنوان یک جامعه کمک کند، دومی بسیار عمیق تر است و شما را از دیگران بیگانه می کند.

 

چگونه ناتوانی در دروغ نگفتن،می تواند بر روابط شما تأثیر بگذارد؟

آیا می دانستید که ثابت شده است که چگونه کمتر دروغ گفتن و بیشتر اوقات صادق بودن باعث افزایش رضایت از رابطه می شود و به طور همزمان از سلامت جسمی و روانی و رفاه کلی شما حمایت می کند؟

با این حال، تجربه یک رابطه عاشقانه می تواند با شریکی که تمایل به دروغ گفتن بیش از حد دارد کاملاً متفاوت باشد. فقط تصور کنید با کسی باشید که در مورد مکان، جلسات، دوستان یا سایر تعهداتش اینجا و آنجا دروغ سفید می پاشد. اگرچه در ابتدا بی ضرر به نظر می رسد، اما می توانید مشاهده کنید که این دروغ ها روی هم انباشته شده و مشکلات اعتماد شما به وجود می آید. پس از مدتی، فردی که انتخاب کرده‌اید با او رابطه داشته باشید، چنان در دروغ‌هایش گم شده است که تصمیم می‌گیرید او را ترک کنید، زیرا دیگر نمی‌توانید آینده سالمی با او در زندگی خود ببینید.

 

6 روش برای درمان دروغگویی

بیش از همه، درمان می‌تواند ابزاری شگفت‌انگیز برای بازگرداندن کنترل زندگی‌تان و پذیرش خود واقعی‌تان باشد. روش های مختلفی برای درمان دروغگویی وجود دارد که باهم بررسی میکنیم.

1.درمان شناختی رفتاری (CBT):

این یک انتخاب درمانی رایج برای دروغگویی است. CBT به شما کمک می کند الگوهای افکار منفی را که منجر به رفتارهای مشکل ساز از جمله دروغ گفتن می شود، شناسایی و تغییر دهید.

2.درمان روان پویایی:

این نوع درمان به شما اجازه می دهد تا در تجربیات و آسیب های گذشته که ممکن است در رفتار دروغگویی شما نقش داشته باشد، بکاوشید. با پرداختن به این مسائل اساسی، می توانید انگیزه های خود را برای دروغگویی درک کنید و در جهت تغییر رفتار خود تلاش کنید.

3.درمان‌های مبتنی بر ذهن آگاهی:

این درمان‌ها به شما کمک می‌کنند تا خودآگاهی خود را افزایش دهید و تکانشگری را کنترل کنید، که دو عامل بسیار مهم در غلبه بر مشکل دروغگویی هستند.

4.رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT):

DBT که در ابتدا برای درمان اختلال شخصیت مرزی توسعه یافته بود، عناصر CBT را با تکنیک های ذهن آگاهی ترکیب می کند و به بیماران می آموزد که چگونه احساسات خود را تنظیم کنند، پریشانی را تحمل کنند و روابط بین فردی را بهبود بخشند. این رویکرد ممکن است به ویژه برای دروغگوهای بیمارگونه که با بی ثباتی عاطفی و تکانشگری دست و پنجه نرم می کنند مفید باشد. و یک درمان عالی برای دروغگویی است.

5.مداخلات دارویی:

مداخلات دارویی نیز ممکن است در نظر گرفته شود، به ویژه اگر دروغگویی پاتولوژیک با سایر اختلالات سلامت روان، مانند اضطراب یا افسردگی همراه باشد. با این حال، در حالی که محققان درمان هایی مانند فلوکستین و لیتیوم را بررسی کرده اند، هنوز شواهد قانع کننده ای وجود ندارد که مداخلات دارویی بتواند با موفقیت دروغگویی را درمان کند.

6.گروه درمانی و خانواده درمانی:

دروغ یک پدیده اجتماعی است، بنابراین پرداختن به آن از منظر اجتماعی می‌تواند به افرادی که دروغ زیاد میگویند، کمک کند تا در مورد راه‌های مشکل‌ساز ارتباطشان با دیگران بینش پیدا کنند. اعضای گروه و اعضای خانواده می توانند به این افراد کمک کنند تا بفهمد که چگونه عدم صداقت آنها به ارتباطات اجتماعی آنها آسیب می رساند. این رویارویی‌ها همچنین می‌تواند به دروغگو کمک کند تا تاکتیک‌های جدیدی برای برقراری ارتباط صادقانه ایجاد کند.

 

البته، هر یک از ما منحصربه‌فرد هستیم و چیزی که برای یک نفر مفید است ممکن است برای دیگری کارساز نباشد. پس بهتر از برای درمان دروغگویی و تبدیل شدن به فرد بهتری در زندگی، حتما به یک متخصص، به ویژه به یک روان درمانگر مراجعه کنید.

 

آیا پنهان کاری، عین دروغ گفتن است؟

پنهان کردن اطلاعات یکی دیگر از انواع دروغگویی است. در حالی که ممکن است کسی آن را نوعی دروغ تلقی نکند، اما اساساً اطلاعاتی را پنهان می کند تا حقیقت یا تصویر کاملی از چیزی را نادرست نشان دهد.

محروم كردن كسي از اطلاعات به منظور جلوگيري از تشكيل يك ارزيابي واضح و دقيق تر از يك موقعيت، نوعي دروغ است.

دلایل مردم برای دروغگویی چیست؟

دلایل مردم برای دروغگویی چیست؟

هدف اصلی این مقاله نشان دادن روش هایی است که برای درمان دروغگویی ،امروزه متخصصان استفاده میکنند. اما یادتان باشد برای درمان دروغگویی، شما باید ابتدا بدانید دلیل دروغ گفتن مردم چیست و چرا نیمتوانند از آن دست بکشند.

براساس تحقیقات، دلایل مردم برای دروغگویی، شامل:

1.دفاعی:

شایع ترین دلیل دروغ گفتن، محافظت از خود است. ممکن است یک پیامد واقعی یا یک پیامد قابل درک وجود داشته باشد که یک فرد سعی در دفاع از خود در برابر آن دارد.

2.انتقام جویانه:

برخی از افراد عمدا دروغ می گویند تا به دیگران آسیب برسانند، زیرا احساس می کنند از سوی آن شخص آسیب دیده اند. این راهی است برای بازگشت به شخص دیگر.

3.ناامیدی:

برای جلوگیری از ناامید شدن شخص دیگری یا حتی خودشان، ممکن است دروغ گفته شود. احساس ناخوشایند ناامیدی فریب را توجیه می کند.

4.ترسیده:

گاهی اوقات به این دلیل دروغی گفته می شود که فرد از دیگران ترسیده است. باز هم این احساس حقارت آنقدر ناراحت کننده است که برای سرپوش گذاشتن به آن دروغ می گویند.

5.توجه طلبی:

متأسفانه افرادی هستند که فقط برای جلب توجه دیگران دروغ می گویند. طعنه آمیز این است که اکثر آنها نمی دانند وقتی توجه را جلب می کنند چه کنند.

6.کنجکاوی:

این یک رفتار بسیار کودکانه است که برخی از بزرگسالان از آن رشد نمی کنند. در عوض، آنها دروغ می گویند فقط برای اینکه ببینند چه اتفاقی می افتد بدون توجه به آسیبی که ممکن است به دیگران وارد کند.

7.اجتناب:

برخی از دروغ ها برای رهایی از دردسر یا اجتناب از هرگونه عواقبی انجام می شود. این به ویژه در مورد کودکان صادق است.

8.کنترل:

متأسفانه، گاهی اوقات همه چیز به کنترل بستگی دارد. در تلاش برای کنترل رفتار دیگران، دروغ گفته می شود.

9.بی حوصله:

برخی از افراد در زندگی خود درام را دوست دارند. بنابراین آنها دروغ می گویند تا آن را تحریک کنند و واکنش افراد دیگر را تماشا کنند.

10.محافظت:

برخی دروغ ها وجود دارد که برای محافظت از دیگران انجام می شود. در برخی موارد، دروغ گفته می شود تا مسئولیت چیزهایی را که آنها مسئولیتی ندارند، در تلاش برای کمک به دیگری بپذیرند.

11.عادت:

پس از مدتی و انجام مداوم، عادت های بد شکل می گیرند. این در مورد برخی از دروغ هایی که بارها و بارها گفته می شود صادق است.

 

منابع

psychologytoday

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *